CV ketel aanschaffenHoewel een cv-ketel erg lang mee gaat, is een cv-ketel af en toe wel toe aan vervanging. Gemiddeld gaat een cv-ketel tussen de twaalf en vijftien jaar mee, wat dus inhoudt dat u uw ketel niet erg vaak hoeft te vervangen, zolang hij maar goed wordt onderhouden. Maar als die twaalf jaar om zijn? Waar moet u dan op letten als u een nieuwe cv-ketel wilt kopen? Er zijn erg veel verschillende soorten cv-ketels met verschillende voordelen.

Warm water

Voor de meeste huishoudingen is warm stromend water steeds belangrijker aan het worden. Zo hebben veel huizen inmiddels een stortdouche of zelfs een tweede badkamer. Ook zijn er vaak combinatiedouches die een bad en douche tegelijkertijd zijn. Voor al deze opties moet uw cv-ketel natuurlijk hoge prestaties leveren. Een combiketel is in dit geval een erg geschikte cv-ketel. Hierbij heeft u ook de keuze over hoeveel water uw cv-ketel per minuut kan verwarmen. Dit kunt u aflezen op de CW-klasse van de ketel. CW staat voor Comfort Warm water. De CW-klassen kunnen van CW3 tot CW6 oplopen. Een andere optie voor warm water is een solo cv-ketel met een boiler erbij.

Zuinig

CV-ketels worden steeds zuiniger. Neem bijvoorbeeld een Hr-cv-combiketel. Deze cv-ketel maakt gebruik van verbrandingsgassen. Hierdoor wordt het vermogen al meer dan 107%! Ook de pomp die het water door de cv-ketel helpt wordt in de meeste gevallen steeds zuiniger en beter bruikbaar.

Soorten Cv-ketels

Er zijn vele soorten cv-ketels. Zo heeft u de keuze uit HR-ketels, solo cv-ketels en combiketels. Afhankelijk van uw wensen heeft elk soort cv-ketel ook nog een aantal merken en modellen. zo zorgt een solo-ketel enkel voor de centrale verwarming en heeft u nog bijvoorbeeld een boiler nodig om uw water te verwarmen. Een combiketel zorgt echter ook voor warm water in uw hele huis.

Keuzevragen

Om uw keuze voor de beste cv-ketel te maken, moet u rekening houden met een aantal factoren. Er bestaat namelijk geen beste cv-ketel. Afhankelijk van uw woonsituatie, kunt u beslissen welke cv-ketel het beste is. Door het beantwoorden van de volgende vragen, kunt u beslissen welke cv-ketel het best bij uw situatie past. Is uw huis geïsoleerd? Waar is uw huis geïsoleerd? Bent u van plan de badkamer te verbouwen? Heeft u plannen voor een gezinsuitbreiding? Heeft u een extra badkamer? Dit zijn allemaal vragen die u kunnen helpen met het maken van uw keuze.

Specialist

Zoals u merkt zijn er veel mogelijkheden voor een nieuwe cv-ketel. Gelukkig zijn er altijd specialisten die u graag van advies voor uw woning en uw huidige of toekomstige wensen willen voorzien. Denk eens aan de specialisten van Truyaert. De CV-ketel specialisten van Truyaert.be hebben al meer dan 20 jaar ervaring in verwarmingsketels. Het advies is objectief en daarnaast zijn de prijzen concurrerend. Heeft u al een keuze gemaakt voor een nieuwe cv-ketel? Laat dat de specialist dan ook direct weten! Hij of zij kan hem dan bij u installeren. Er zijn diverse onderhoudscontracten beschikbaar waardoor het rendement van uw verwarmingsketel hoger is en deze langer meegaat. Vraag Truyart gerust naar de mogelijkheden voor onderhoud.