Een cv-ketel (ook wel genoemd centrale verwarmingsketel), zorgt voor het warme water in de meeste huizen. Wij vertellen u vandaag wat meer over wat voor verschillende cv-ketels er zijn en wat de prijzen daarvan zijn.

De cv-ketel

Deze ketel wordt ook wel cv-ketel of solo-ketel genoemd. Het verwarmt alleen het water van uw centrale verwarming en dus niet dat van uw tapwater. Als u ook warm water uit de kraan wilt hebben heeft u naast een solo-ketel dus ook nog een boiler nodig. Kiest u een solo-ketel dan heeft u de keuze uit een vr-ketel (verbeterd rendement ketel) en een hr-ketel (hoogrendement ketel).

Verbeterd rendement ketel

Een verbeterd rendement ketel, afgekort ook wel een vr-ketel heeft een rendement van ongeveer 90%. Dit betekent dat 90% van de energie die de ketel produceert wordt omgezet in nuttige warmte. Ongeveer 10% van de warmte gaat dus verloren in de lucht. U denkt misschien dat het dan vanzelfsprekend zal zijn om een zuinigere ketel te kiezen, maar dit is niet altijd het geval. Bij ketels die zuiniger zijn in gebruik, zal er een afvoer om condenswater af te voeren aanwezig moeten zijn. Heeft u deze niet, dan is het vaak voordeliger om een ketel te kiezen die dit niet nodig heeft. Een vr-ketel zal in dit geval wel een goede keuze zijn.

Hoogrendement ketel

Een hoogrendement ketel heeft zoals de naam al zegt een hoog rendement. Er zijn verschillende soorten hoogrendement ketels verkrijgbaar, maar het rendement gaat vanaf 100%. Dit betekend dat alle omgezette warmte door de ketel nuttig wordt gebruikt. Het komt dat de ketel zo zuinig draait omdat de waterdamp die de ketel produceert niet verdampt, maar wordt gebruikt om het resterende water in de ketel weer te verwarmen. Doordat er weer warmte wordt geproduceerd hierdoor, heef u uiteindelijk een lager verbruik in gas.

Met zonneboiler

Kiest u ervoor om uw cv-ketel aan te sluiten aan een zonneboiler, dan bespaart u veel kosten. De ketel wordt verwarmd door zonne-energie en bespaart u uiteindelijk een hele hoop aan gaskosten. Het nemen van een zonneboiler is best een investering, maar uiteindelijk is het goed voor het milieu en beter voor uw portemonnee.

Prijzen

De prijzen van cv-ketels hangen compleet af van de soort ketel die u kiest. Bent u van plan een cv-ketel te plaatsen/vervangen? Informeer bij uw installateur wat de beste keuze voor u zou zijn en laat een offerte opstellen. Cvketel-nu.nl biedt uitkomst bij installatie van nieuwe CV-ketels en het onderhoud en reparatie. Doordat CV Ketel Nu landelijk operatief is bevindt er zich altijd een CV-monteur bij u in de buurt. Het verhelpen van die hardnekkige storing of het bijvullen van uw verwarmingketel is snel geschied via de spoedservice. Wel zo’n prettige wetenschap.